13 Ekim 2014 Pazartesi

MUTLU YAŞAMAK ZOR DEĞİL Kİ !?!

    




   Hepimizin kendince sorunları var diyeceğim ama bu giriş çok klişe olucak! :) Ama öyle yok mu ?!?! Olmaz olur mu?,bana göre büyük sana göre küçük milyonlarca nedenimiz var üzülmek için.Ama milyonlarca nedenimiz de mutlu olmak için var.
    Aslında olaylara ne yönden bakmak istersen öyle gelişir ruh halinde...Yalan söylemeyeceğim size bende çok üzülürüm hatta zaman zaman günlük depresyonlara girerim,zaten her dakika mutlu olmak da iyi bir şey değil! Yani o kadar da değil :) Ama her zaman bilirim ki bir sürü güzel şey yaşıyorum bu hayatta.Kendimden daha kötü durumdaki insanları düşünürüm.Hiç ailesini tanımayan,hiç görmeyen,hiç aşık olmamış,hiç sevilmemiş yada hiç özgür olamamış.Bu saydıklarımı yaşıyanlar bile mutlu olabilirler.Çünkü onlarında beteri vardır aslında.
    Birde neye göre yada kime göre mutlu olmak var ? Kimisi kazandığı parayla,kimisi ailesiyle,kimisi aşkıyla,kimisi çocuğuyla ... Bir sürü örnek daha verilebilir.Ama biz hep kendi mutluluk anlayışımıza göre yargılarız insanları.'Fakir mi?Ay yazık..'Belki senden kat ve kat daha fakir ama senin yaşıyamıyacağın güzellikte bir hayatı,ailesi var.Sana göre mutluluk paraysa,ona görede sevgi...Ama dedim ya herkesin kendi isteğine göre mutlu olması lazım karşısındakine göre değil..! 
    Bir gün sabah kalktığımızda yaşadığımız en güzel şeyleri düşünelim.Bardağa boş yerinden değil de,dolu yerinden bakmayı deniyelim...Bazı şeyler yoksa hayatımızda bir nedeni vardır.Olmaması daha iyidir bazen.Kötü bir kardeş yerine tek çocuk olmak daha iyidir mesela. 
    Seçim bizim aslında..!Mutlu olmak istersek oluruz,ama kalkıp mutsuz olmak istersek işte bu düşünce bir kere aklımıza girerse beynimiz neden üstüne nedeni üretir bize...
     Ben derim ki, hayat kısa MUTLU OLUNNNN...MUTLU YAŞAYINNN...HAYAT SİZE GÜZEL OLSUNNN :) O zaman şimdi de bir gülücük :) :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder